Kaweh Modiri (1982) is een Nederlandse beeldend kunstenaar, filmmaker en schrijver van Iraanse afkomst. In 2010 studeerde hij af aan de afdeling Beeld & Taal van de Gerrit Rietveld Academie.
Zijn afstudeer film "Mijn inbreker en ik" is een waar gebeurd verhaal over een kunstenaar die zijn inbreker een jaar lang achtervolgt met de camera en hem uitroept tot hoofdpersoon van zijn nieuwe film. De film was onder andere te zien tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam 2011 en werd bekroond met de Rene Coelho Award van het Nederlands Instituut voor Mediakunst.
In april 2012 verscheen zijn debuut roman "Meneer Sadek en de Anderen" bij uitgeverij Thomas Rap.
Deze roman werd genomineerd op de longlist van de Academica Literatuurprijs voor beste debuut in dat jaar. Zijn speelfilm debuut "Bodkin Ras" ging in wereldpremiere tijdens Film Festival Rotterdam en werd bekroond met de FIPRESCI internationale kritiek prijs, en won de "Making way" feature competition op het Netia off camera film festival in Polen evenals tal van andere prijzen.
"Chimère" (scenario & regie) is zijn eerste TV drama, tot stand gekomen in het kader van de One Night Stand voor de publieke omroep. Momenteel werkt hij aan zijn volgende speelfilm en roman: "Mitra"